20:15

Adolfsbergs IK

Referat: Frövi IK - Adolfsbergs IK

Oavgjort i publikvänlig match
Hemmamatchen mot Adolfsbergs IK blev en jämn och tuff match där domarna hade fullt upp med bedömningarna. Redan i matchens inledning har vi en boll i stolpen och det efter att Johannes fått till ett skott. Några minuter senare har Johannes bollen nere på offensiv högerkant och spelar bollen in mot mål där Markus kommer men får inte till träffen i en duell med en AIK-back... nära, var ett bra läge. Bägge lagen spelar ett bra och stabilt försvarsspel under hela matchen vilket gör matchen målsnål och det är svårt att skapa de riktigt heta chanserna. I speminut 14 hamnar OH i en duell som medför att att bägga spelarna krokar ihop på ett juste sätt men efterslängen från en AIK-spelare är inte lika juste utan skadar knät på Oscar som tvingas utgå. AIK skapar några offensiva anfall i första men är aldrig riktigt nära att näta då Jimme i FIK:s mål gör en bra insats. Med 4 minuter kvar av första lyfter Manuel bollen mot bortalagets mål och bollen överraskar Adolfsbergs målvakt men hinner rädda. En minut senare får vi ett 3 mot 2 läge som slutar med en benparad på ett skott från Ili. I första halvleks sista minut får AIK en frispark utanför vårt straffområdet och i 3:e vågen efter frisparken gör Jimmie en strålande benparad på ett skott. Det blir inga mål första 20 utan 0-0 i paus. Andra halvlek är rätt lik den första och AIK backar hem i sitt defensiva spel. Bägge lagen skapar anfall och skottlägen en bit ut på plan men det dröjer till spelminut 29 till första riktigt heta chansen och det är Frövi som får ett väldigt bra läge att ta ledningen efter ett fint spel av Jonas, Rasmus och Manuel men vi lyckas inte peta in bollen. I spelminut 35 får Jonas bollen efter ett pass från Manuel och från högerkanten smäller Jonas upp bollen i målvaktens högra kryss, ett väldigt vackert skott som medför 1-0 till FIK... härligt! Minuten senare får vi en spelare utvisad efter att Johannes fått sitt andra gula kort och detta medför två minuter med en man kort. I powerplay lyckas Adolfsberg kvittera (1-1) på ett skott. I sista spelminuten ser vi ut att få chansen då Manuel får en fin boll på högerkanten men Manuel får inte till skottet hårt uppvaktad av en back i bortalaget utan får med sig en frispark som tyvärr blir resultatlös.
1-1 får ses som rättvist i en publikvänlig (35 pers på läktaren) och spännande match.